Welkom op onze vernieuwde site
Gratis verzending vanaf € 25

  Michel Foucault,De woorden en de dingen
  De woorden en de dingen
  Grote klassieken
  € 39.90
  Bij u in huis op: dinsdag


  De eerste publicatie van De woorden en de dingen in 1966 was een sensatie. Michel Foucault werd in één klap een van de beroemdste en belangrijkste intellectuelen in Frankrijk. De woorden en de dingen veranderde ons denken over taal en werkelijkheid, over de rol van de mens in cultuur en geschiedenis. Het boek is nog steeds een van de toonaangevende documenten van onze tijd.

  Foucault laat in De woorden en de dingen zien hoe de mens als fundament van kennis de plaats van God ingenomen. Zijn analyse toont aan dat de mens een uitvinding van recente datum is - met een beperkte houdbaarheid. Waar Nietzsche de dood van God afkondigde, concludeert Foucault `dat de mens zal verdwijnen, als een gezicht in het zand op de vloedlijn van de zee`.

  Het werk van Michel Foucault (1926-1984) wordt sinds de jaren zeventig in Nederland veel gelezen. Bij Uitgeverij Boom verschenen onder meer heruitgaves van Geboorte van de kliniek en Geschiedenis van de waanzin. Daarnaast verschenen de gebundelde collegeteksten De moed tot waarheid (2011) en De geboorte van de biopolitiek (2013).


  Extra informatie:
  Grote klassieken
  Hardback
  460 pagina's
  Maart 2017
  906 gram
  236 x 150 x 39 mm
  EAN: 9789024408788
  Boom

  Bij u in huis op: dinsdag