Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • Karl Jaspers,Inleiding in de filosofie
  • Karl Jaspers,Inleiding in de filosofie
Karl Jaspers,Inleiding in de filosofie
Inleiding in de filosofie
€ 15.00

Bij u in huis op: dinsdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel

Wat is filosofie? Die vraag beantwoordt de Duitse filosoof Karl Jaspers op een volstrekt eigen, zeer begrijpelijke en toch nooit populariserende wijze in zijn Inleiding in de filosofie. Daarbij mijdt hij elke leerstelligheid, want zijn credo luidt: ‘Filosofie betekent: op weg zijn. Haar vragen zijn belangrijker dan haar antwoorden en elk antwoord geeft aanleiding tot een nieuwe vraag.’

Jaspers geeft de grondgedachten van de filosofie beknopt weer en laat zien wat haar bronnen zijn en hoe zij is geworteld in het bestaan van de mens. Ook verkent hij hoe de filosofie zich verhoudt tot de wereld, tot wetenschap en geloof, tot grote existentiële thema’s als vrijheid en dood, en tot de geschiedenis.

Over de auteur:
Karl Jaspers (1883-1969) was een Duitse psychiater die als filosoof en theoloog een grote bekendheid geniet, onder andere als erflater van de Vredesbeweging. Hij was docent van Hannah Arendt, met wie hij levenslang bevriend was.

Over de vertaler:
Mark Wildschut (1957) vertaalde eerder onder andere Zijn en tijd (1998) van Martin Heidegger en De protestantse ethiek van Max Weber. In 2012 was hij een van de laureaten van de Letterenfonds Vertaalprijzen. In het voorjaar van 2014 verschijnt bij Uitgeverij Vantilt zijn vertaling van Waarheid en methode van Hans-Georg Gadamer.

Extra informatie:

Paperback / softback
112 pagina's
Met illustraties
April 2013
226 gram
222 x 142 x 13 mm
EAN: 9789460041310
Uitgeverij Vantilt

Bij u in huis op: dinsdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel