Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,Hindoes in zicht
  • ,Hindoes in zicht
,Hindoes in zicht
Hindoes in zicht
Recente ontwikkelingen onder hindoes in Nederland
€ 22.90
Levertijd: 2 tot 3 werkdagenHet hindoeïsme in Nederland is een unieke cultuurmix die nergens anders ter wereld voorkomt. Hoe ziet de veelzijdige belevingswereld van hindoes er in ons land uit, en hoe is dat gekomen?
Voor duizenden vaak welgestelde Nederlanders vormden de meditatieve bijeenkomsten door de Indiase goeroe Krishnamurti in de bossen van Ommen (1924-1938) een eerste kennismaking met het hindoeïsme. Na de Tweede Wereldoorlog groeide de aandacht voor yoga en meditatie, en in de jaren ‘60 en ‘70 raakten hippies geïnspireerd door tientallen goeroes. Ze deden aan yoga en meditatie, en een deel kreeg ook aandacht voor de rituelen van de hindoetraditie.
Naast de hindoestanen die vooral na de onafhankelijkheid van Suriname (1975) in grote groepen naar Nederland kwamen, emigreerden Tamil hindoes uit Sri Lanka naar ons land, in de afgelopen decennia gevolgd door IT-geschoolde hindoes uit India zelf.
Deze bundel laat hindoegemeenschappen in ons land zien in al hun diversiteit en intimiteit, vooral ook omdat hindoes zelf de bijdragen hebben geschreven.Extra informatie:

Paperback / softback
280 pagina's
Met illustraties
December 2021
537 gram
222 x 172 x 19 mm
EAN: 9789083214320
Parthenon Uitgeverij

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen